Er zijn een duizelingwekkend aantal wenkbrauwproducten en mogelijkheden wat betreft onze wenkbrauwen. Iedereen wil een dikke en weelderige bos wenkbrauwen. Een nieuwe trend is ons onder de ogen gekomen: microblading. Het tatoeëren van kleine wenkbrauwharen met een naald. Wil je meer weten over het proces? Lees snel verder!

De behandeling

Microblading is een semi-permanente manier van tatoeëren waarmee de illusie van een volle wenkbrauw wordt gecreëerd. Met deze methode is het mogelijk om haast elke look te creëren, van een natuurlijke lichte afwerking tot een prachtig gewaagde wenkbrauw.

microblading

Het is van belang dat de wenkbrauwkleur in lijn ligt met de kleur van het haar en de huidskleur. Ook is de juiste vorm voor het gezicht erg belangrijk. Alvorens de behandeling wordt het hoofd gereinigd en verdoofd. In plaats van een tatoeagemachine wordt er klein handgereedschap gebruikt om haarsteken regelmatig te tekenen.

Het gehele proces kan tussen de 30 tot 40 minuten duren, afhankelijk van het soort wenkbrauwen dat je graag wilt. Het is van belang dat je de behandeling plant bij een gespecialiseerde schoonheidsspecialist, bijvoorbeeld bij microblading Groningen. Het probleem met microblading is namelijk dat dit ook snel verkeerd kan gaan. Bijvoorbeeld dat de wenkbrauwen te donker uitpakken, of dat de vorm niet bij het gezicht past. Bij een gespecialiseerde salon zul je dit probleem niet krijgen.

microblading

Na de behandeling

Het belangrijkste product dat je kunt gebruiken na een microbladingbehandeling is zonnebrandcrème. Net als bij andere tatoeages helpt zonnebrandmiddel de levensduur van de wenkbrauwen te verlengen en voorkomt dit het vervagen door de zon.

Ongeveer een week voor de afspraak en 30 dagen na het zetten van de wenkbrauwen is het van belang om geen retinol of retin-A producten te gebruiken, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de pigmenten vroegtijdig vervagen.

Hiernaast is het van belang om de wenkbrauwen ongeveer twee weken niet nat te maken en geen make-up te gebruiken op het behandelde gebied. Dit is van belang omdat de wondjes anders niet goed kunnen helen. Zodra de huid volledig is genezen kun je weer overgaan naar de normale make-up routine.

Wanneer je op zoek bent naar en manier om je wenkbrauwen permanent te maken en je niet bang bent voor naalden, is microblading zeker het proberen waard!