Rollenbanen zijn geoptimaliseerd voor het transporteren van een grote diversiteit aan zware materialen als kratten, dozen, polybags en plaatmateriaal.

Dit type transportband kun je efficiënt gebruiken in elke fase van uw productstroom: orderpicking, verwerking, verpakking, transport, etc.

De modulaire opbouw bied je verdere mogelijkheden bij toekomstige aanpassingen en / of uitbreidingen.

Wil jij rollenbanen kopen? Klaassen Machines levert de rollenbaan die je nodig hebt!

hoe werkt floaten

Waar wordt een rollenbaan voor gebruikt?

Rollenbanen zijn een reeks rollen die worden ondersteund binnen een frame waar objecten handmatig, door zwaartekracht of door een elektrische aandrijving kunnen worden verplaatst.

Een rollenbaansysteem kan worden geconfigureerd om te werken met een reeks hulpapparatuur, waaronder bochten, poorten en draaitafels. Rollenbanen worden normaal gesproken gebruikt in omgevingen zoals magazijnen of productiefaciliteiten vanwege de aard van het transport van goederen. Ze worden echter ook gebruikt in de industrie om zware artikelen te verplaatsen. U kunt rollenbanen krijgen in zacht staal, gegalvaniseerd, plastic of roestvrij staal.

Waar komen rollenbanen vandaan?

Het eerste patent voor rollenbanen werd in 1908 verleend aan Hymie Goddard, van Logan Company, in Indiana. Dit zorgde voor een vlot transport van goederen door middel van interne kogellagers, hoewel de transportband pas vijf jaar later bekend werd. In 1913 bereikte Henry Ford een mijlpaal in de geschiedenis door de beroemde assemblagelijn te introduceren.

In de jaren twintig van de vorige eeuw werden transportbandoplossingen voor grotere afstanden gebruikt, omdat een transportband zwaardere en grotere goederen gemakkelijker over lange afstanden kon vervoeren. Er zijn constant nieuwe variaties op de transportbandsystemen om de industrie in beweging te houden, allemaal met als doel de tijd te verminderen en optimale prestaties te verbeteren.

In welke industrieën worden rollenbanen gebruikt?

Rollenbaansystemen worden vanwege hun aanpassingsvermogen en gebruik op grote schaal gebruikt in tal van industrieën, voornamelijk logistiek en productie. Er zijn verschillende industrieën waarin rollenbanen worden gebruikt, waaronder de onderstaande voorbeelden:

  • Voedselindustrie
  • Verpakking
  • Logistiek
  • Postbezorgdiensten
  • Bagageafhandeling
  • Metaalbewerking

Wat zijn de voordelen van het gebruik van zwaartekrachtrollenbanen?

Zwaartekracht rollenbanen zijn handig omdat ze de zwaartekracht gebruiken om items te verplaatsen. Door uw zwaartekracht rollenbaan in een dalende hoek te plaatsen, kunt u een product verplaatsen zonder stroombron. Dit is een kosten-batenverhouding omdat het geen stroom nodig heeft om de goederen van A naar B te verplaatsen, waardoor de kosten lager zijn en het milieuvriendelijker is in vergelijking met een aangedreven rollenbaan.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een aangedreven rollenbaan?

Wanneer u goederen over een grotere afstand moet vervoeren, is een aangedreven rollenbaan waarschijnlijk het meest geschikte product. Doordat ze aangedreven systemen zijn, kunnen ze goederen binnen een efficiënte tijd horizontaal over een lange afstand verplaatsen.

De snelheid kan worden geregeld, zodat er volledige controle is over het proces, en dit helpt het risico te verminderen vanwege volledige controle.