Wat doet zilvershampoo precies? In de afgelopen jaren heeft het product een ongekende groei doorgemaakt. Maar hoe kan het nou dat je door het gebruik van deze zilvershampoo je haar granny grey kunt maken? We leggen het hier uit!

Zó werkt een zilver shampoo precies

Met een zilvershampoo kun je de ongewenste geel- en oranjetinten uit je haar halen. Deze tinten worden ook wel “warme” tinten genoemd. Deze tinten kunnen van nature in je haar zitten, maar het is veel voorkomender dat deze ontstaan tijdens het blonderen van het haar.

Wil je oranje tonen uit je haar verwijderen? Dan is het handig om met een blauwe shampoo te kopen. Wil je de gele tinten uit je haar verwijderen? Kies dan voor een paarse shampoo. Over het algemeen zijn paarse shampoos populairder, aangezien deze zowel paarse als blauwe tinten uit het haar kunnen halen.

Maar hoe werkt dit nou precies? Dit valt te verklaren aan de hand van het kleurenschema. Hierin wordt duidelijk welke kleuren tegenover elkaar staan en elkaar op deze manier kunnen neutraliseren.

kleurenschema zilvershampoo

Het resultaat van het gebruik van een zilvershampoo

Een zilvershampoo kan gebruikt worden op wit, grijs en geblondeerd haar. Hiermee kun je je haar wassen en het een koelere tint geven. Het resultaat is afhankelijk van de tijd dat je de shampoo laat inwerken en de gebruiksfrequentie.

Ben je op zoek naar een grijstint in het haar? Dan raden we jou aan om de shampoo twee tot drie keer per week te gebruiken. Wil je de shampoo juist gebruiken om een geeltint in het haar te neutraliseren? Dan raden we aan om de shampoo één keer per week te gebruiken.

Andere namen voor deze shampoo

Een zilvershampoo kent veel verschillende namen. Het wordt ook wel het volgende genoemd: silver shampoo, violet shampoo, paarse shampoo, anti yellow shampoo, reflex shampoo, anti geel shampoo, blue shampoo, toning shampoo, blonde shampoo of purple shampoo. Zo weet je tenminste hoe je moet zoeken wanneer je deze magische shampoo zelf eens wilt proberen.