Een lange tijd heb ik er van gedroomd: een eigen huis, geheel naar wens laten bouwen. Toen ik ging Googelen stuitte ik meerdere malen op bouwkundige adviesbureaus. Maar wat doet zo’n adviesbureau nou eigenlijk? Het belangrijkste waar mijn adviesbureau mij mee heeft geholpen, is dat zij mij een hoop stress uit handen hebben genomen, wat erg fijn is als je je eigen huis laat bouwen. Inmiddels heb ik een erg prettige samenwerking achter de rug en ben ik de gelukkige eigenaar van een prachtig huis. Omdat ik dit iedereen gun, wil ik jullie graag meer vertellen over wat bouwkundige adviesbureaus nu eigenlijk doen.

Over het algemeen helpen bouwkundige adviesbureaus hun klanten met de volgende onderdelen in het bouwtraject:

  • Het ontwerp van de bouwtekening;
  • De calculatie van de bouwkosten;
  • Bouwadvies (dit houdt in dat je advies krijgt over het verloop van de verbouwing);
  • Assistentie bij de bouw van nieuwbouw voor particulieren en bedrijven;
  • Assistentie bij renovaties.

Mijn ervaring met een bouwkundig adviesbureau

Ik spreek zelf vol lof over mijn samenwerking met Paarhuis Bouw & Advies. Zij hebben mij geholpen met de bouwtekening van mijn droomhuis. Naar mijn wensen werd goed geluisterd en er werd voor gezorgd dat alles voldeed aan de regelgevingen aangaande de bouw van een huis. Ook werd ik geholpen met de berekeningen omtrent de verbouwing. Zo kreeg ik van tevoren een goed beeld over de kosten die gemaakt zouden gaan worden. Voor de verbouwing van start was gegaan, heb ik mij het meeste druk gemaakt om het verkrijgen van deze bouwvergunning. Ik had namelijk gehoord dat het verkrijgen van zo’n vergunning nog al eens een probleem kon zijn. Bij Paarhuis zijn wij goed geholpen met het verkrijgen van een bouwvergunning!

Al met al ben ik erg tevreden over het inschakelen van een bouwkundig adviesbureau. Ik zou dit dus ook aan iedereen aanraden!