Ondanks dat diamond painting wereldwijd een enorme hoeveelheid fans heeft, blijft de populariteit van de hobby gestaag toenemen. Dit is ook niet zo gek. Diamond painting schilderijen zijn gewoon leuk om in elkaar te zetten en bieden een ontsnapping uit deze hectische en gehaaste wereld. Waar we het hier echter over gaan hebben zijn de voordelen die diamond painting u te bieden heeft, want die zijn er in overvloed!

Train uw hersenen met diamond painting

Tijdens het plaatsen van de diamant steentjes volgt en ontwikkelt u patronen. Dit heeft tot gevolg dat uw hersenen worden getraind. Diamond schilderijen vereisen namelijk zowel logica als creativiteit. Logica komt om de hoek kijken bij het lezen van de patronen en het vinden van de bijbehorende kleur. Uw creativiteit wordt aangewakkerd wanneer u de tegels op het doek legt om het patroon te maken.

Uw dagelijkse portie rust

Tegenwoordig hebben we het allemaal erg druk en blijven onze taken zich opstapelen. Dit werkt vaak overweldigend op onze hersenen. Vandaar dat het belangrijk is om hieraan te kunnen ontsnappen. Dit is dan ook wat diamond painting biedt: uw dagelijkse portie mentale rust.

U leunt achterover en bent in staat uw hersenen uit te schakelen van alle gedachten. U focus ligt op dit moment, waardoor uw vrij zwevende angst vermindert.

Bevorderend voor uw motoriek

Onderzoek heeft aangetoond dat uw concentratievermogen en hand-oog coördinatie verbeteren door taken waarbij u zich langere tijd op een zaak richt. De tegels die u plaatst zijn slechts 2,5 mm, wat de nodige coördinatie vereist.

Boost uw zelfvertrouwen

De eerste keer dat u een diamond painting schilderij in elkaar moet zetten kan dit best wat overweldigend zijn. U kijkt ernaar en denk: “hoe ga ik dit in elkaar zetten”. Vervolgens gaat u aan de slag en langzaamaan verschijnt er toch een mooi schilderij. U heeft hier geen ervaring voor nodig. Iedereen kan het doen. Desondanks werkt het bevorderend op uw zelfvertrouwen, omdat u het helemaal zelf heeft gedaan.

Creatieve uitlaatklep

Diamond painting stimuleert uw rechterhersenhelft, wat gepaard gaat met creativiteit. Iedereen heeft behoefte aan een creatieve uitlaatklep, omdat het bijdraagt aan stressvermindering. Met diamond painting steentjes kan iedereen prachtige schilderijen creëren, zonder dat daar talent voor vereist is.