Aangezien alle roterende lasers of bouwlasers in essentie hetzelfde werk doen, kan het behoorlijk ontmoedigend zijn om zelf een roterende laser te kopen, maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want onze koopgids zal ervoor zorgen dat u de beste roterende bouw laser voor uw behoeften kunt vinden. Zoals met alle hulpmiddelen moet u op de hoogte zijn van en bewust zijn van de risico’s, vooral als u het meetinstrument buiten gaat gebruiken.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat, hoewel ze hetzelfde werk doen, veel van hun functies van elkaar verschillen en dit een impact zal hebben op het gebruik dat u hebt voor het nivelleringshulpprogramma.

Praktische Tips over roterende lasers

Allereerst is het belangrijk dat het laserniveau oppikt waar het oude waterpeil stopt. Aangezien de meeste waterstanden 0,5m tot 1,5m hoog zijn, wordt de kans om niet op hoogte te zijn enorm verhoogd met elke centimeter voorbij de lengte. De roterende laser dient vele doelen en kan eenvoudig worden ingesteld en het zal een straal van meer dan 30 meter richten met een hoge nauwkeurigheid, de waterpas sensor van de bouwlaser zal ook de aannemers op de hoogte brengen van het moment dat deze niet meer waterpas of uit zijn nivelleerbereik is.

Dus: nu je weet hoe de beste rotatieniveaus eruitzien, is het tijd voor ons om je te laten zien waar je op moet letten:

Laserstraal

De straal lijkt misschien standaard en je kunt gemakkelijk voor de gek gehouden worden door te denken dat alle balken hetzelfde zijn. Echter zijn er een paar verschillen in de bundels waar we naar gaan kijken.

Balkkleur: de balkkleur heeft rechtstreeks te maken met de zichtbaarheid en dit is met name van belang bij buitenshuis werken. Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen, maar rood is helder en het contrasteert de natuur perfect, zodat u het in het zicht kunt houden.

Straalafstand: Werken met langere afstanden is belangrijk voor aannemers en met name landschapsarchitecten, daarom zal het hebben van een balk die duidelijk zichtbaar is en een langere reikafstand heeft, de contracterende bemanning van grote waarde en verbeterde nauwkeurigheid voorzien.

Stralingshoek: het rotatielaserniveau is 360 graden en dit is van fundamenteel belang wanneer u in een ruimte moet werken. De straal zal ronddraaien en ervoor zorgen dat het werk accuraat is.

roterende laser top bouwlaser

Batterijduur

De levensduur van de batterij is voor sommigen belangrijk, maar niet voor iedereen. Het wordt aanbevolen dat u op zoek gaat naar de langst mogelijke levensduur van de batterij als u vaak in meer afgelegen gebieden werkt. De batterijen moeten ook oplaadbaar zijn, want als je een nieuwe batterij koopt, kun je €100 verder zijn.

 

Rotatiesnelheid

Je hebt ons misschien de verschillende rotatiesnelheden horen noemen, maar als je nog niet alle basisbeginselen begrijpt, begrijp je misschien de reden voor de verschillende rotatiesnelheden niet helemaal.

De rotatiesnelheden hebben rechtstreeks betrekking op het beschikbare licht en de grootte van het gebied waarin u zult werken. Grotere buitenruimten met goede verlichting zijn perfect voor een snelheid van 600 RPM en kleinere gebieden zoals de woning of binnenshuis, vereisen een langzamere snelheid en dit is waar 200 RPM moet uitblinken in het leveren van de best mogelijke nauwkeurigheid.

Bescherming

Wanneer u naar de volledige set kijkt, zijn er twee soorten bescherming die worden aangeboden. Deze twee typen zijn de externe behuizing waarin het lasersysteem is verpakt en de methode waarbij de laser zelf wordt beschermd. Verschillende merken bieden verschillende manieren en methoden die zijn opgenomen voor bescherming, maar laten we eens kijken naar deze twee belangrijke.

Bescherming buitenkant behuizing: de meeste bedrijven geven u een “flight case” om het geheel draagbaarder te maken en gemakkelijker alles bij elkaar te houden. Dit wordt beschouwd als uw eerste beschermingslijn, is over het algemeen duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium. Het hebben van een extra rubberen hoes zal alleen de bescherming verbeteren en je zult ook een slagvaste behuizing hebben

Bescherming op de laser: de beschermingsafdekking kan van merk tot merk variëren, maar algemeen wordt aangenomen dat een van de duurdere lasers een afdekking van gevormd glas bevat en dat de laser vastloopt wanneer het niveau is uitgeschakeld. Het toevoegen van bescherming verhoogt ook de duurzaamheid van het gehele niveau omdat lasers zeer gevoelig zijn.

spectra roterende laser met koffer

Conclusie

Een roterende laser op de bouwplaats of als eenvoudig doe-het-zelf apparaat kan u veel tijd en vooral frustratie besparen. Het oude waterpeil is misschien goed kleine afstanden, maar daarna kan het lastig en tijdrovend zijn. Als u niet het type persoon bent dat graag dingen opnieuw doet, dan is deze tool een must.

In een industrie waar tijd gelijk is aan geld, kan de roterende laser u zeker een paar minuten besparen en bent u veel productiever. De aannemers zullen ook blij zijn om te ontdekken dat ze tijd kunnen besparen en veel ijveriger en nauwkeuriger kunnen werken. We raden de bouwlaser aan voor elk bouwteam of een doe-het-zelver die thuis graag bouwt of straatwerk legt.