Make-up allergie feiten


  1. Uitslag die komen door make-up zijn meestal irritaties en geen allergieën.
  2. Als een bepaald product irritatie veroorzaakt, vermijd het dan.
  3. Make-up en cosmetica zijn complexe mengsels van stoffen, waarvan elk ingrediënt irritatie of allergieën kan veroorzaken.
  4. Als je eenmaal allergisch bent voor een bepaalde chemische stof, blijft de gevoeligheid bestaan.

Wat is cosmetica? En wat zit er in make-up?


Cosmetica zijn stoffen die worden aangebracht op het huidoppervlak (vochtinbrengende crèmes en make-up), haar (shampoos en conditioners) of nagels (polish en lak) die zijn ontworpen om het uiterlijk tijdelijk te veranderen voor het oog en hygiëne. Cosmetica veranderen de structuur of functie van de huid, het haar of de nagels niet. Ze zijn vaak een complex mengsel van parfums, emulgatoren, zonnefilters, pigmenten, metalen, harsen en conserveermiddelen, evenals een verscheidenheid aan inerte materialen. Ze bevatten ook vaak een hele reeks exotische botanische substanties (bijvoorbeeld etherische oliën) waarvoor de fabrikant een obscuur voordeel kan toeschrijven. Over het algemeen moeten personen cosmetica na gebruik verwijderen. Ze moeten worden onderscheiden van permanente make-up, die in wezen een tatoeage is die bestaat uit pigment dat met een naald in de diepere lagen van de huid wordt geplaatst. De FDA en de USDA zijn verantwoordelijk voor het beheer van wetten met betrekking tot de veiligheid en zuiverheid van cosmetica. De omzet van de Amerikaanse cosmetica-industrie zal in 2014 ongeveer $ 59 miljard bedragen!

Wat zijn de risicofactoren voor cosmetica-reacties?


Ongepaste reacties op cosmetica zijn redelijk gebruikelijk gezien hun uitgebreide gebruik. Een arts zal gedocumenteerde allergische gevoeligheid van eenvoudige irritatie onderscheiden. De ware prevalentie van cosmetische gevoeligheid is niet bekend, omdat getroffen personen mogelijk het gebruik van het gewraakte product stoppen in plaats van erover te klagen bij een professional. Cosmetica kunnen de huid direct irriteren (veruit het meest voorkomende type reactie) of een immuun-gemedieerde allergische reactie veroorzaken. Meestal zou de eerste keer dat een persoon een cosmetica aanbrengt, irritatie optreden, in tegenstelling tot een allergische reactie waarvoor herhaalde blootstelling nodig zou zijn. Sommige personen hebben een extreem gevoelige huid die intolerant lijkt voor veel cosmetica. Personen met rosacea lijken intolerant te zijn voor veel cosmetica- en make-upmerken.

cosmetica

Welke make-up merken zijn allergie getest? Welke cosmeticamerken zijn het veiligst?


Er is geen overheidsinstantie die de veiligheid of niet-allergene werking van cosmetica of make-up certificeert. Van de FDA-website: “FDA heeft niet de wettelijke bevoegdheid om cosmetische producten en ingrediënten (met uitzondering van kleuradditieven) goed te keuren voordat ze op de markt komen.We hebben ook geen lijst met tests die nodig zijn voor een bepaald cosmetisch product of ingrediënt Maar een fabrikant of distributeur van een cosmetisch product is wettelijk verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat een op de markt gebracht product veilig is wanneer consumenten het gebruiken volgens de aanwijzingen in de etikettering of op de gebruikelijke of verwachte manier.De FDA kan actie ondernemen tegen de fabrikant van een cosmetica op de markt als we betrouwbare informatie hebben om aan te tonen dat een cosmetisch product niet voldoet aan de wettelijke veiligheidsvereiste. Bijvoorbeeld Pupa make up is antie allergeen, dit is bijvoorbeeld te bestellen bij Bellamilan.nl.

Pupa Make Up