HULPMIDDELEN

 • Rolmaat
 • Kader vierkant
 • Cirkelzaag
 • Toon alles

MATERIAAL

 • 50+ lb. lineaire actuator en beugelkit
  Afstandsbediening
 • 120v tot 12v muurtransformator
  Toon alles

VEILIGHEIDSSPULLEN

 • Veiligheidsbril
 • Stof masker
 • Werkhandschoenen

Alle hulpmiddelen voor de tv lift komen van Meubelbeslagonline.nl

Doe Het Zelf TV Lift Maken Op Maat


Gemotoriseerde tv-liften zijn al enige tijd beschikbaar; ze zijn echter over het algemeen erg duur of van formaat voor een bepaald bereik van tv’s. Als de installatielocatie of het tv-formaat buiten deze parameters viel, waren er geen gemakkelijke opties. Nu er een breder assortiment doe het zelf consumentenelektronica beschikbaar is, is het bouwen van een aangepaste tv-lift haalbaar voor de gematigd ervaren Doe-het-zelfer.

 

Stap 1  lineaire tv lift

Een lineaire actuator is in feite een elektromotor bevestigd aan een wormaandrijving en een spoor. Wanneer 12v in één richting wordt toegepast, beweegt een beugel op de wormaandrijving het spoor op. Wanneer de 12V wordt omgekeerd, beweegt de beugel langs de baan. Actuators zijn nuttig voor een reeks materiaaltransporten en zijn verkrijgbaar in verschillende slaglengtes en gewichtscapaciteiten. De betere hebben ook ingebouwde eindstops (eindschakelaars) die installatie en bedrading eenvoudiger maken. Kies bij het selecteren van een lineaire actuator (online beschikbaar) er een met een draagvermogen dat ten minste 50 procent groter is dan dat van de tv en een slaglengte die minstens 1 tot 2 inch langer is dan de hoogte van de tv. Let ook goed op de snelheid – een lift met een snelheid van 1-per-seconde per seconde duurt 20 seconden om een 20-inch tv volledig op te tillen. De meeste fabrikanten bieden ook een beugelkit, die de bevestiging van de tv-beugel vereenvoudigt.

tv lift systeem

Stap 2 Selecteer een schakelaar

Omdat de bedrading een eenvoudig 12v-positief en -negatief paar is, is er alleen een tweepolige dubbele-worp-schakelaar (DPDT) nodig voor 12v en 10 ampère. Draai de schakelaar omhoog voor de tv omhoog en zet de schakelaar omlaag voor tv omlaag. In dit geval was een stealthier installatie nodig en werd een afstandsbediening gekozen, waardoor bedrading eenvoudiger werd, omdat ingebouwde relais de schakelfunctie hadden en slechts twee paar draden nodig waren: 12v in en uit. Zorg ervoor dat u de maximale ampèrekarakteristiek voor de geselecteerde lineaire actuator bepaalt en bestel ook een 12v-stekkertransformator die voor 50% is beoordeeld op de actuatorsterkte. In dit geval was een transformator van 10 amp nodig. Een ander voordeel van dit systeem is dat alle spanning buiten het stopcontact 12v is, wat een gemakkelijker en veiliger installatie voor de meeste doe-het-zelvers maakt. Als u ooit twijfelt, zorg er dan voor dat u een elektricien met een vergunning gebruikt om de eigenlijke bedrading af te handelen. Afhankelijk van de locatie van de lift, kan een extra uitlaat in de buurt van de actuator nodig zijn.
tv lit set

Stap 3 Installeer de actuator

De actuator moet ideaal gecentreerd zijn achter de tv. Lokaliseer alle tapeinden in de buurt van de actuatorlocatie en zorg ervoor dat alle elektrische bedrading in dit gebied tijdelijk wordt gedeactiveerd door een bevoegde elektricien. Verwijder de gipsplaat van binnen het oppervlak van aangrenzende noppen, waardoor een holte wordt blootgesteld aan de breedte van de nokken en de hoogte van de actuator. Als de installatie op een buitenmuur en de diepte van de kast / behuizing het toelaat, installeer dan de actuator op de muur om verplaatsing van de isolatie te voorkomen. Installeer vervolgens de blokkering en een stuk 5/8 “multiplex over de holte. Lokaliseer het diepte-gewijs zodat de actuatorbeugel minstens 3/4 “uit de muur steekt. Lokaliseer het in de hoogte, zodat de beugel in de hoogste positie zo dicht mogelijk bij de bovenkant van de behuizing komt. Monteer de actuator met behulp van houtschroeven in het triplex.

Stap 4 Maak een bedienbare deur

Omdat de tv is verborgen wanneer deze niet wordt gebruikt, moet er een bedienbare deur zijn die zich over de tv opent en sluit. In dit geval werd een pianoscharnier geïnstalleerd in de bovenkant van de schoorsteen zodat een stuk gelakt multiplex van 4 x 30 inch zich zou sluiten wanneer de tv werd ingetrokken. Viltpads werden aan de achterkant van de deur toegevoegd om direct contact met de plastic zijpanelen te voorkomen.

 

Stap 5 Maak een montageplaat en installeer tv

Een stuk multiplex zal worden gebruikt om een ​​montageplaat te maken tussen de actuatorbeugel en de tv. Gebruik een groot stuk karton om een ​​sjabloon te maken die de achterste tv-schroefgaten afdekt plus een extra 1 “. Verleng de sjabloon naar de onderkant van de tv. Meet vanaf de onderkant van de lineaire actuator hefsteun naar de bovenkant van de werkende deur in de open positie en voeg 1/2 “toe. Voeg deze dimensie toe aan de kartonnen sjabloon onder de tv. Gebruik een groot stuk papier om het schroefgatpatroon over te brengen van de achterkant van de tv en de actuatorbeugel naar de kartonnen mal. Snijd een stuk 5/8 “multiplex op deze maat en monteer de tv losjes op de steun met bouten 1/2” x 1 “, sluitringen en borgmoeren op de actuatorsteun. Als de tv werd geleverd met beugelschroeven aan de muur, koop dan langere exemplaren (25 mm) met bijpassende draden om door het triplex te passen. Eenmaal gemonteerd, bedient u de tv op en neer om te controleren of alle bewegende delen vrij en vrij zijn. Observeer langzaam de bedienbare deur terwijl de tv passeert. Overweeg een houten blok op de tv-montageplaat te installeren zodat de deur open blijft zodra de tv passeert. Anders kan de deur de steun of tv beschadigen.