“Het is ongeveer zo interessant als kijken naar gras dat groeit”.

Dit is één van mijn favoriete uitdrukkingen, aangezien het aangeeft dat wat je beschrijft extreem saai en meestal erg traag is. Ik kon de oorsprong van het idioom niet vinden, maar vond wel een huiseigenaar genaamd “Mr. Grass” uit Colorado die sinds 2005 al een live webcam-feed bijhoudt van zijn gazon, met een behoorlijk groot aantal volgers. Bedankt, vreemd en prachtig internet.

Zelfs wanneer je niet naar de feed van Mr. Grass kijkt, kan het observeren van grasgroei in de zomer tegenwoordig wat spannender zijn dan voorheen. Zon en regen hebben het gras met vaart uit het gazon laten schieten.

Wanneer je het gras echter met een normale grasmaaier maait, is de kans groot dat deze meer dan 1/3 van het gras afhakt en dit lelijke bruine plekken in het gazon maakt en dit u en uw gazon in een trieste achterstand achterlaat. Het antwoord op het probleem is eenvoudig: een maairobot!

grasmaaier vs robotmaaier

Het indrukwekkende verschil

Aan de linkerkant van het voetbalveld zie je de bruine plekken. De linkerhelft van dit voetbalveld is gedurende een week gemaaid met een reguliere grasmaaier.

De rechterkant van het veld werd gedurende een week in de zomer gemaaid met een maairobot voordat de foto werd genomen. Het verschil is enorm!

Hetzelfde experiment werd uitgevoerd in een tuin die normaal gesproken altijd gemaaid werd met een standaard grasmaaier. Toen deze tuin in het vervolg werd gemaaid met een maairobot verdwenen de bruine plekken in het gazon langzamerhand.

maairobot een waardevolle investering

Conclusie? Een waardevolle investering!

Ze zeggen altijd: “een foto zegt meer dan duizend woorden”, in dit geval is dit zeker waar! De foto zegt alles! Het gras wordt niet alleen beter gemaaid, het scheelt ook nog eens een hoop moeite. De maairobot maait het gras automatisch en hiernaast hoeft u zelf de tuin niet meer in om achter de grasmaaier te gaan staan. Een win-win situatie!