Tegenwoordig richt iedereen zich op online marketing. Zowel grote bedrijven als kleine MKB-bedrijven maken allemaal gebruik van social media marketing, maar ook kanalen als SEO en advertenties op Google worden niet overgeslagen. Vaak wordt echter wel één cruciaal onderdeel van marketing vergeten, namelijk het drukwerk. Gedrukte media kunnen enorm veel voordelen bieden. Dat is dan ook waar dit blog over gaat. Lees snel verder om erachter te komen wat drukwerk voor jouw bedrijf kan betekenen.

Drukwerk is tastbaar

Flyers, posters en brochures zin allemaal tastbaar. Het zijn fysieke items die je vast kunt houden en mee kunt nemen. Maanden later staan ze nog in je woonkamer en is de boodschap van het medium waarschijnlijk al meerdere malen overgebracht. Daar komt de emotionele waarde nog bovenop. Het je de brochure al een aantal keer doorgenomen? Dan is er een kans dat het merk of bedrijf al een bepaalde affectieve waarde bij jou heeft opgebouwd.

Drukwerk is geloofwaardig

Drukwerk straalt geloofwaardigheid uit. Veel bedrijven staan online, maar minder bedrijven maken gebruik van drukwerk. Wanneer je een bedrijf tegenkomt dat gebruik maakt van verschillende vormen van drukwerk, dan draagt dat bij aan de geloofwaardigheid van een bedrijf, omdat het onderscheidend is, maar ook omdat het geld kost. Offline is dan ook waar veel bedrijven zich tegenwoordig mee kunnen onderscheiden.

Drukwerk draagt bij aan je positionering

Met een flyer of banner zijn bedrijven goed in staat om hun huisstijl op hun doelgroep over te brengen. Vandaar dat veel bedrijven drukwerk gebruiken voor hun branding. Drukwerk stelt jouw bedrijf in staat om je esthetische kwaliteiten over te brengen, zoals de kleuren, de beelden, het lettertype en de overige zaken die aan de merkherkenning kunnen bijdragen.

Copy 76: voor al uw drukwerk

Ben je benieuwd wat de overige voordelen van drukwerk zijn voor jouw bedrijf? Informeer je dan vrijblijvend bij Copy 76, dé copyshop en drukkerij in Groningen. Met meer dan 30 jaar ervaring verzorgen zij de meest uiteenlopende typen drukwerk voor bedrijven en helpen zij je ook met al je vragen omtrent drukwerk. Naast bedrijven richt Copy 76 zich ook op studenten, die op zoek zijn naar een copyshop in Groningen voor het printen van hun scripties, verslagen en overige documenten. Contact opnemen kan door ze te mailen op [email protected], of door te bellen naar 050 577 30 11.

printen groningen